Reţeta zilei de marţi. Ochiuri româneşti, reţetă veche de 100 de ani

ochiuri romanesti jpeg

Unde altundeva să cauţi adevăratele reţete româneşti dacă nu acolo unde ele au fost consemnate de demult, adică în primele noastre cărţi de bucate?

Ouăle nemţeşti se fac - zicea Ecaterina Comşa, pe la începutul anilor 1900 - într-o tigaie de ochiuri (cu adâncitură pentru fiecare ouşor), prăjite-ntr-o lingură de unt fierbinte. Oul se sparege şi se pune-n „scufundătură” cât untul face spume albe şi nu a început a se rumeni. Apoi flacăra se face mică-mititică şi ochiurile se coc în fierbinţeala untului. Ouăle ochi nemţeşti sunt, am zice astăzi, „bombă calorică”.

Prin comparaţie, ochiurile româneşti sunt de-a dreptul dietetice! Nu tu unt sau altă grăsime... cel puţin nu la început, că reţeta, se va vedea, are şi ea capcanele ei.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg