Reţeta zilei de marţi. Papanaşi cu brânză şi smântână

papanasi jpeg

Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiţie, creştinii ortodocşi nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte şi ouă.

Există multe interdicţii şi cutume în această perioadă şi ele nu se referă neapărat la alimentaţie. De exemplu, dacă vrei să nu încărunţeşti înainte de vreme, e bine ca în Săptămâna Albă să pui în apa în care te speli pe cap... o bucăţică de brânză.

Dar să reintrăm în bucătărie şi să pregătim o reţetă de papanaşi, culeasă de pe Valea Mureşului.

Ai trebuinţă de: 500 g brânză de vaci, 250 g făină, două ouă, 100 g zahăr, 200 g smântână, 100 g dulceaţă, bicarbonat, coajă rasă de portocală, sare, zahăr pudră, ulei.

Cum se procedează?

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR