Reţeta zilei de marţi. Papanaşi cu brânză şi smântână

papanasi jpeg

Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiţie, creştinii ortodocşi nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte şi ouă.

Există multe interdicţii şi cutume în această perioadă şi ele nu se referă neapărat la alimentaţie. De exemplu, dacă vrei să nu încărunţeşti înainte de vreme, e bine ca în Săptămâna Albă să pui în apa în care te speli pe cap... o bucăţică de brânză.

Dar să reintrăm în bucătărie şi să pregătim o reţetă de papanaşi, culeasă de pe Valea Mureşului.

Ai trebuinţă de: 500 g brânză de vaci, 250 g făină, două ouă, 100 g zahăr, 200 g smântână, 100 g dulceaţă, bicarbonat, coajă rasă de portocală, sare, zahăr pudră, ulei.

Cum se procedează?

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg