Reţeta zilei de miercuri. Chifteluţe cu tarhon (reţetă veche din Miercurea Sibiului)

chiftelute cu tarhon jpeg

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o duminica ardeleana, mi-a adus o imbunatatire serioasa a caietului meu de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ma initiara, inainte de toate, in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon - ciorbe si sosuri, dar si banalele urzici, fierte si maruntite bine, drese cu ou, cu smantana si aromate cu putin praf de nucsoara si cu tarhon proaspat, tocat maruntel, ca nici nu mai stiai bine ce bucate imparatesti mananci...

"Bucatele la noi se fac gospodareste, ca omu' se duce la munca grea, cu sapa, cu coasa, cu toporul, si nu-i nime' sa faca lucrul in locul lui, trebuie sa aiba putere sa mantuie el ce-i de mantuit." Si daca toata saptamana nu-i lipsesc din desaga painea, slanina si ceapa rosie, duminicile sunt ale sarbatorilor si ale bucatelor alese.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro