Reţeta zilei de vineri. Supă de măcriş, ca în Ardeal

supa macris jpeg

Au intrat în istoria gastronomiei mondiale sub numele de „fraţii Troisgros”, deşi este impropriu spus aşa, fiind vorba despre patru bucătari celebri din trei generaţii diferite ale aceleiaşi familii de foşti podgoreni din Roanne, Franţa, şi despre... un pumn de stele Michelin. Îi amintesc în rubrica de faţă, una despre bucătăria românească, datorită pasiunii lor de a găti cu măcriş. Oseille... Plăntuţă acrişoară, cu frunze în formă de inimă.

Bunicul Troisgros transforma primul vechile reţete de familie, făcând din măcriş o vedetă culinară în toată regula. Fiii i-au dus opera mai departe, iar nepotul i-a desăvârşit-o. Mă întreb adeseori, când dau în gastronomia noastră peste câte un ingredient dintr-acesta select, azi, în bucătăria internaţională, dar care trebuie să fi avut, de asemenea, origini modeste, ce s-ar fi întâmplat dacă am fi avut noi clipa de geniu...?

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro