Reţeta zilei. Pilaf cu praz, ca în satele dobrogene

pilaf cu praz jpeg

Eşti în căutarea unei retete romanesti (sau măcar a uneia care se pregăteşte în teritoriile noastre de sute de ani, deci e cazul să ne-o asumăm)? Atunci te afli unde trebuie. Rubrica de faţă este exact despre asta.... Ne-am obişnuit să asociem prazul bucătăriei olteneşti şi, în bună măsură, nu greşim dacă vom crede asta. Însă praz se mănâncă şi-n Dâmboviţa - care nu-i în Oltenia, şi-n Prahova, ba chiar şi în multe comunităţi din Dobrogea... Asta ca să nu aruncăm cu leasa de prins păsări şi poveşti prea departe. În Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucătăirie otomane - precum celebrul pilavi - este destul de vizibilă, vom găsi şi această reţetă delicioasă de pilaf cu praz. Ca să îl pregăteşti ai trebuinţă de câteva fire de praz, un sfert de kilogram de ore, câteva linguri de ulei, o lingură de pastă de tomate, sare şi piper. De la praz se va folosi partea albă, care e mai puţin fibroasă şi aţoasă (dacă avem cumva prăzoaice - mai subţiri şi mai fine - pentru un gust mai puternic, putem folosi şi puţin din partea verde). Prazul se............. Află toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Află toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI