Risotto cu roşii

Albert Daniel Bertoni din Focşani ne uimeşte din nou cu o reţetă extraordinară, gustoasă şi simplă. Mulţumim!
Ingrediente 300 g orez 50 g unt 1 lingură ulei 700 ml apă 1 ceapă 80 ml vin alb demisec câteva fire de pătrunjel tocate mărunt 60 g parmezan răzuit sare piper 20 roşii cherry germeni de ceapă roşie, pentru decor
Mod de preparare
Pui apa la fiert. Toci ceapa şi o căleşti într-o lingură de ulei şi 30 g de unt. Peste ceapă adaugi orezul şi îl prăjeşti puţin. Torni vinul, laşi să se evapore, apoi pui roşiile şi un polonic din apa fierbinte. Pe măsură ce orezul fierbe, mai adaugi câte un polonic, iar când este făcut, iei de pe foc. Încorporezi restul de unt, parmezanul şi pătrunjelul tocat. Acoperi cu un capac 5-7 minute. Condimentezi cu sare şi piper. Serveşti cu germeni de ceapă roşie şi parmezan.