Ruladă aperitiv cu ciuperci

Cine doreşte să prepare o ruladă aperitiv cu ciuperci, se poate inspira din reţeta doamnei Carmen Grecu din Bucureşti.
De ce ai nevoie
Pentru ruladă
3 ouă
3 linguri smântână
3 linguri făină
3 linguri unt
100 g caşcaval ras
1 praf de sare
piper, după gust
Pentru umplutură
2 cutii cu ciuperci
1 ceapă
3 linguri ulei
1 ardei gras
50 g smântână
1 ou
apă
sare
piper
Cum se prepară rulada aperitiv
Pentru umplutură, sotezi ceapa tocată în ulei încins, adaugi ciupercile feliate şi câteva linguri cu apă. După 5 minute pui ardeiul gras, tăiat cubuleţe. Amesteci continuu, condimentezi cu sare şi piper. Laşi două-trei clocote şi dai vasul de pe foc. Adaugi oul, amesteci şi laşi umplutura deoparte.
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă cu praful de sare, iar gălbenuşurile le amesteci cu smântâna, făina şi piperul, apoi spuma de albuşuri. Într-o tavă medie, tapetată, pui compoziţia şi o dai la cuptorul bine încins, la foc mic, 10-12 minute. Răstorni tava cu faţa în jos pe hârtia de copt şi ungi blatul cu unt. Presari caşcavalul, pui umplutura de ciuperci, o întinzi uşor şi o rulezi cu grijă. Pui rulada împachetată în hârtie de copt în cuptor şi o mai laşi câteva minute.