Ruladă cu budincă şi sos de zmeură

Rulada jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Ciobanu Roxana din localitatea Fălticeni, Jud. Suceava. Vă mulţumim pentru reţetă! Nu uitaţi că şi voi ne puteţi trimite reţetele preferate la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 2 linguri ulei 4 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr pudră cu păstai de vanilie

500 ml lapte

2 gălbenuşuri

3 linguri amidon

4 linguri zahăr

1 lingura esenţă de vanilie

sos de zmeură

130 g zmeură

1/2 linguriţă amidon

1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Blatul: Separăm ouăle, mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm puţin cu uleiul. Peste albuşuri punem gălbenuşurile, zahărul cu păstai de vanilie şi praful de copt. La final încorporăm făina treptat.

Ungem o tavă mare de aragaz cu margarină, o tapetăm cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia obţinută. O întindem cu o spatulă şi introducem tava în cuptorul încins până blatul este copt. Îl scoatem din cuptor, dezlipim uşor de pe hârtia de copt, îl rulăm şi îl punem fie într-un prosop de bucatarie, fie în hârtia în care a fost copt până se răceşte.

Budinca de vanilie: Într-un bol mixăm gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi subţiem cu 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte îl punem într-o cratiţă la fiert.

Când dă în clocot tragem cratiţa de pe foc, turnăm amestecul cu amidon, punem înapoi pe foc şi amestecăm până se îngroaşă. Încorporăm esenţa de vanilie şi lăsăm să se răcorească puţin. Desfacem blatul rece, punem budinca călduţă, o întindem uniform apoi rulam la loc.

Lăsăm rulada să se raceasca complet.

Sosul de zmeura: Într-o crăticioară punem zmeura cu zahărul. Amestecăm uşor şi când s-a topit zahărul punem amidonul pe care îl desfacem cu o lingură de apă. Lăsăm să dea doar 3-4 clocote, cât să se lege puţin. Aşezăm rulada pe un platou, iar deasupra venim cu sosul de zmeură.

Decorăm cu zmeură întreagă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.