Ruladă cu cremă de brânză

rulada cu crema de branza jpeg

Mulţumim Danielei Gorgorin din Bucureşti pentru această reţetă.

Pentru blatul ruladei 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină o linguriţă praf de copt 2 linguri cacao

Pentru umplutură:

150 g cremă de brânză

100 g frişcă

2 linguri de zahăr pudră

esenţă de vanilie

fructe (căpşuni, zmeură, cireşe, piersici proaspete sau din compot)

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi cu cacaua. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncălzit, circa 15 minute. Scoţi blatul pe o hârtie de copt şi rulezi. Laşi apoi să se răcească rulada. Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră, frişca şi cu esenţa de vanilie. Desfaci blatul, întinzi crema, presari fructele şi rulezi la loc. Rulada o poţi orna cu frişcă ori cu fructe de sezon