Ruladă cu mere moldovenească

rulada cu mere moldoveneasca jpeg

Un desert deosebit de bun, rulada cu mere moldovenească este cea mai bună alegere, mai ales că merele sunt proaspete. Acrişoare sau mai dulci, se folosesc cu succes la rulade, iar reţeta moldovenească este tot ce îşi poate dori cineva.

Cine doreşte o ruladă foarte simplă poate face un aluat din făină, lapte şi puţin unt, pe care să îl întindă bine cu mână. Să cureţe merele de sâmburi şi coajă, să le taie felii, apoi să le aşeze peste aluatul întins, după ce au fost amestecate cu zahăr. Se face rulada uşor, apoi se lasă la cuptor timp de 20 de minute. Se serveşte cu zahăr pudră şi scorţişoară. Pentru cine are mai multă răbdare, iată o ruladă pufoasă şi delicioasă.

Ingrediente Ruladă cu mere moldovenească:

  • 4 linguri de făină albă de calitate superioară
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 mere de mărime potrivită
  • 4 ouă
  • Jumătate de linguriţă de scorţişoară
  • Jumătate plic de praf de copt
  • Sare

Mod de preparare Ruladă cu mere moldovenească:

Merele se curăţă de coajă şi sâmburi, se taie feliuţe sau se dau prin răzătoare şi se amestecă cu stafidele şi 2 linguri de zahăr. Merele trebuie scurse bine de tot şi se mai poate pune şi coajă de la o lămâie, plus scorţişoară.

Merele se pun pe o tavă de cuptor pe o hârtie de copt şi se întind uniform. Apoi, se trece la prepararea aluatului.

Albuşurile se bat bine până se fac spumă, iar gălbenuşurile se freacă şi ele bine şi se amestecă cu zahărul. Se bat până se omogenizează bine zahărul. Se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă frumos.

Albuşurile se vor adăuga treptat şi uşor, cu ajutorul unei palete de lemn. Aluatul se întinde pe tavă frumos, peste mere. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute. Când este rumenită bine, se ia din cuptor. Rulada se răstoarnă pe un prosop de bucătărie în aşa fel încât hârtia de copt să fie în sus. Se scoate uşor hârtia şi se rulează aluatul cât este încă fierbinte.

Se rulează strâns şi se lasă la răcit, apoi se taie foarte atent cu un cuţit când este rece. Se serveşte alături de un pahar de lapte sau ceai sau ce vă place. Poftă bună!