Ruladă de carne

Rulada de carne jpeg

Această reţetă delicioasă de ruladă am primit-o de la cititoarea noastră Mihaela Savin, din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente: 500 g fleică sau pulpă de porc 400 g carne tocată de porc 3 căţei usturoi mărar pătrunjel cimbru sare piper boia dulce 2 ouă 2 cepe roşii 4 bucăţi cârnaţi proaspeţi subţiri sau afumaţi 2 ardei capia copţi 150 g caşcaval 50 ml ulei 150 ml vin alb boia iute

Ceapa o cureţi, o speli şi o toci. La fel procedezi cu mărarul şi cu pătrunjelul. Pulpa de porc sau fleica o tai şi o baţi puţin cu ciocanul. Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle, ceapa, verdeaţa, sarea, piperul, cimbrul, boiaua dulce şi usturoiul pisat. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele.

Pe o folie de aluminiu aşezi fleica, întinzi umplutura de carne într- un strat cam de lăţimea unui deget sau un pic mai mult, razi deasupra un strat de caşcaval, după care aşezi câte doi cârnăciori proaspeţi (sau afumaţi), iar printre ei fâşii de ardei capia copt. Rulezi cu grijă ajutându-te de folia de aluminiu, după care o legi stâns cu aţă. O înveleşti în folie de aluminiu şi o aşezi în tava în care ai turnat puţin ulei şi vin alb amestecat cu apă, atât cât să cuprindă vasul, cam de grosimea unui deget. Dai la cuptor pentru 30-40 minute la foc moderat. Când e aproape gata, îndepărtezi de pe ruladă învelişul de staniol. Ungi cu sosul format şi boia iute cu ajutorul unei pensule şi introduci la cuptor pentru încă 10-15 minute până se rumeneşte frumos .

O serveşti caldă, ca fel principal, însoţită de o garnitură la alegere.

Mulţumim Mihaela Savin pentru reţetă!

Vezi alte reţete trimise de cititorii noştri: ciorbă de varză cu cârnaţi, tortilla cu ton, cheesecake cu zmeură, drob din păstăi de fasole.

ciorbă de varză cu cârnaţi

tortilla cu ton

cheesecake cu zmeură

drob din păstăi de fasole.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.