Ruladă de spanac cu somon afumat
Doamna Adelina Dorache din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună ruladă pentru aperitiv.
De ce ai nevoie pentru ruladă de spanac cu somon afumat
Pentru ruladă
300 g spanac proaspăt
4 ouă
150 ml smântână pentru gătit
2 linguri făină
2 linguri ulei
sare
piper
1 praf de nucşoară
Pentru umplutură
100 g somon afumat
400 g brânză de vacă
2 linguri ulei de măsline
marar
ceapă verde
sare, după gust
Cum se prepară rulada de spanac cu somon afumat
Cureţi, speli şi sotezi spanacul în ulei până se înmoaie, îl laşi să se scurgă bine, apoi îl amesteci cu smântâna, făina, gălbenuşurile, nucşoara, sare şi piper, după gust. Baţi albuşurile spumă tare, apoi le încorporezi în spanac. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi, cu o lingură, transferi pasta de spanac, apoi o nivelezi cu grijă. Dai la cuptorul încins 10-15 minute. Rulezi blatul cald în hârtia de copt.
Între timp, prepare umplutura. Amesteci toate ingredientele, mai puţin peştele. Derulezi blatul, întinzi crema, aşezi bucăţile de somon, rulezi strâns şi dai rulada la frigider 30 de minute.