Ruladă din drob de pui

rulada din drob de pui jpeg

Îi mulţumim Aureliei Baciu din Târgu Mureş pentru această reţetă!

Ingrediente

1,5 kg pipote şi inimi 500 g ficat de pui 600 g carne tocată de pui 1 ceapă albă medie 100-150 ml ulei 2 linguriţe pastă de ardei 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 8 ouă sare piper 1 pachet aluat foitaj 1 ou, pentru uns seminţe de susan

Mod de preparare

Cureţi şi speli pipotele şi inimile, apoi le fierbi în apă cu puţină sare. Speli ficatul şi îl pui la fiert separat. După ce sunt gata, le laşi la răcit. Este

de preferat ca această operaţiune să o faci de seara. Când s-au răcit le toci.

Cureţi ceapa albă, o tai mărunt şi o căleşti în ulei cu un praf de sare. Adaugi carnea tocată şi le laşi la foc până se albeşte carnea. Pui pasta de ardei, amesteci puţin şi dai la răcit.

Într-un vas, pui pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde şi pătrunjelul tăiate mărunt. Adaugi şase ouă şi, dacă mai este nevoie, mai poţi pune

(am folosit opt ouă). Amesteci să se omogenizeze bine, presari sare şi piper după gust.

Dezgheţi foitajul, la temperatura camerei şi îl întinzi cu sucitorul. Pui jumătate din umplutură, apoi rulezi strâns. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi o ungi cu ou, apoi presari seminţele de susan. La fel procedezi şi cu cealaltă foaie. Laşi la cuptor aproape două ore, iar spre final dai focul mai tare, pentru