Ruladă din muşchiuleţ de porc

g 007 jpeg

Angela Cristina Popa, o cititoare fidelă a revistei noastre, ne-a trimis la redacţie o reţetă de rulada din muschiulet de porc exact pe gustul tău, cu siguranţă.

Ingrediente

o bucata muschi de porc 200 grame carne tocata de porc 1 pahar vin alb 2 foi de dafin 2 cepe mici usturoi 1 morcov cimbru pătrunjel ulei 1 cârnat afumat sare piper suc de roşii boia iute 1 linguriţă muştar Mod de preparare

Se spală muşchiul de porc şi se taie pe mijloc. Peste el se aşază un celofan şi se bate uşor cu ciocanul de şniţele. Se pregăteşte un amestec din: jumătate pahar vin, sare, piper, foi de dafin în care se lasă muşchiul de porc peste noapte pentru frăgezire.

Pentru umplutură: se curăţă ceapa, usturoiul şi morcovul, după care se taie mărunt şi se călesc în ulei încins. Se adaugă carnea tocată. Se asezonează cu cimbru, pătrunjel, sare, piper. Când carnea îşi schimbă culoarea se stinge cu restul de vin.

Se ia muşchiuleţul de porc şi se aşază pe el umplutura pregătită anterior şi cârnatul afumat. Se rulează cu grijă şi se leagă cu aţă.

Separat, se face un amestec din suc de roşii, boiaua iute, muştar, sare, piper. Cu acesta se unge rulada, după care se aşază în forma unsă cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de staniol şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se ţine în cuptor aproximativ 30 -40 minute acoperit. Apoi se înlătură staniolul şi se lasă rulada din muschiulet de porc să se rumenească. Opţional, se pot adăuga legume în tavă, ca şi garnitură.

Rulada din muschiulet de porc se serveşte atât rece, ca aperitiv sau caldă, ca fel principal.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Friptura de vitel la cuptor

Friptura de vitel la cuptor

Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de porc la tigaie

Friptura de porc la tigaie