Ruladă marmorată de cafea

Doamna Anişoara Ursan ne-a îndulcit cu o ruladă marmorată de cafea.
De ce ai nevoie pentru ruladă de cafea
Pentru aluat
5 ouă
125 g zahăr
10 g praf de copt
75 g făină
50 g amidon
2 linguri cafea solubilă
2 linguri pudră de roşcove
1 praf sare
Pentru umplutură
250 ml frişcă bătută
Pentru decor
ciocolată albă, după gust
100 g miez de nuci prăjit şi mărunţit
Cum se prepară rulada de cafea
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă care curge în fir neîntrerupt. Amesteci făina cu amidonul, le cerni, apoi le încorporezi în compoziţie.
Baţi albuşurile spumă şi le omogenizezi în aluat, apoi adaugi pudra de roşcove şi cafeaua solubilă, amestecând uşor. Îl răstorni într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi îl coci aproximativ 20 de minute. Desfaci uşor hârtia de pe blat, îl laşi la răcit, apoi îl întorci cu partea care a stat pe hârtie în sus şi întinzi frişca. Îl rulezi cu ajutorul hârtiei şi îl laşi la rece de pe o zi pe alta. Decorezi rulada cu ciocolata topită şi o presari cu miezul de nuci. O mai dai încă 10 minute la frigider şi o poţi servi.