Rulouri cu vanilie

15218191 10209375379233962 728802252 n jpeg

Doamna Elke Dvornic este o maestră în arta patiseriei. Ea ne-a trimis una dintre reţetele ei preferate, rulouri cu vanilie.

Avem nevoie de

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 2 plicuri budinc
  • 600 ml lapte
  • 2-3 linguri de zahăr sau după gust
  • zahăr pudră
  • 1 ou

Cum se prepară

Aluatul folietaj l-am mai întins puţin să fie mai subtirel, apoi l-am tăiat fâşii de cca  2cm lungime. Se ung formele pentru rulouri cu puţin ulei şi se înfăşoară fâşia de aluat peste formă, petrecandu-se câte puţin. Se ung cu ou bătut şi se dau la cuptor până se rumenesc, dacă este nevoie se întorc după vreo 5 -10 min pe partea cealaltă. Din această compoziţie de aluat am copt 2 tăvi, adica aproximativ  30 rulouri.

După ce s-au copt se scot de pe forme şi se lasă la răcit. Între timp se face o cremă din doua plicuri de budincă şi 600 ml lapte cu zahăr după gust.

Se lasa puţin la răcit şi se amestecă din când în când ca să nu se întarească, apoi se umple rulourile cu budinca cu ajutorul unei linguriţe, se pudrează cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg