Rulouri cu vanilie

Doamna Elke Dvornic este o maestră în arta patiseriei. Ea ne-a trimis una dintre reţetele ei preferate, rulouri cu vanilie.
Avem nevoie de
- 1 pachet aluat foitaj
- 2 plicuri budinc
- 600 ml lapte
- 2-3 linguri de zahăr sau după gust
- zahăr pudră
- 1 ou
Cum se prepară
Aluatul folietaj l-am mai întins puţin să fie mai subtirel, apoi l-am tăiat fâşii de cca 2cm lungime. Se ung formele pentru rulouri cu puţin ulei şi se înfăşoară fâşia de aluat peste formă, petrecandu-se câte puţin. Se ung cu ou bătut şi se dau la cuptor până se rumenesc, dacă este nevoie se întorc după vreo 5 -10 min pe partea cealaltă. Din această compoziţie de aluat am copt 2 tăvi, adica aproximativ 30 rulouri.
După ce s-au copt se scot de pe forme şi se lasă la răcit. Între timp se face o cremă din doua plicuri de budincă şi 600 ml lapte cu zahăr după gust.
Se lasa puţin la răcit şi se amestecă din când în când ca să nu se întarească, apoi se umple rulourile cu budinca cu ajutorul unei linguriţe, se pudrează cu zahăr pudră.