Rulouri de vinete umplute cu legume

Vinetele pot fi gătite în fel şi chip. Angelica Maria Trică din Râmnicu Vâlcea ne-a trimis la redacţie o delioasă reţetă de vinete şi te invită să o prepari şi tu.
Ingrediente
2 vinete 5 roşii 5 ardei capia roşii 5 căţei de usturoi 1 legătură de mărar ulei de măsline sare
Mod de preparare
Se coc ardeii pe plită, se dau cu sare şi se decojesc, apoi se curăţă de cotor. Se spală vinetele şi se taie în felii subţiri, pe lungime. Se dau cu sare pe fiecare parte şi se lasă să se scurgă aproape 15 minute.
Se rumenesc în ulei încins şi se pun pe hârtie absorbantă. Se opăresc roşiile şi se curăţă de pieliţe, tăindu-le mărunt. Se călesc 3-4 minute într-o lingură de ulei de măsline în care se pune un căăţtel de usturoi, tocat mărunt.
Se dau la o parte şi se pune şi ardeiul tocat mărunt şi mărarul proaspăt tocat fin. Se pune pe fiecare felie de vânătă, câte o lingură din amestecul de legume. Se rulează şi se aşază într-un vas termorezistent uns.
Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se adaugă printre rulouri căţei de usturoi feliaţi şi se dau la cuptorul încins pentru câteva minute.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.