Rulouri împachetate în foi

Mulţumim Alexandrei Ursan din Cernavodă pentru această reţetă!
Ingrediente
1 piept mare de pui dezosat 1/4 căpăţână mică de varză roşie 100 g orez cu bob rotund 4 sfere cât nuca de spanac congelat câteva fire de pătrunjel 6 foi de plăcintă 2 gălbenuşuri 100 g mieji de seminţe de floarea-soarelui ulei de măsline plante aromatice sare piper
Mod de preparare
Tai carnea în patru bucăţi late şi subţiri şi le baţi cu grijă cu un ciocan de şniţele. Le condimentezi cu sare, piper şi plante aromatice. Varza o tai fâşii subţiri, o freci cu sare, o căleşti în puţin ulei de măsline şi o laşi să se răcească. Fierbi orezul spălat în apă cu sare, îl scurgi şi îl laşi la răcit. Spanacul dezgheţat îl sărezi şi îl amesteci cu pătrunjelul tocat. Tai foile de plăcintă suprapuse în patru bucăţi dreptunghiulare egale.
Pui pe fiecare dreptunghi o bucată de piept, întinzi un strat de varză, unul de orez şi ultimul de spanac. Rulezi strângând cu tot cu foile de plăcintă. Obţii patru pacheţele, pe care le aşezi într-o tăviţă.
Le stropeşti cu ulei de măsline, le ungi cu gălbenuş bătut şi le presari cu mieji de seminţe prăjiţi şi uşor zdrobiţi. Le introduci la cuptor pentru
25-30 de minute.