Salam de biscuiţi

Mulţumim Doinei-Georgeta Dinu din Târgovişte pentru această reţetă delicioasă de salam de biscuiţi.
Ingrediente 500 g biscuiţi 500 g rahat 200 g zahăr 500 ml apă 100 g cacao 100 g stafide 2 plicuri zahăr cu aromă de rom nucă de cocos, pentru ornat
Mod de preparare
Tai rahatul cubuleţe şi-l pui într-o cratiţă cu zahărul, apa şi cacaua. Fierbi până când se topeşte zahărul şi se leagă siropul. Rupi biscuiţii în bucăţi mici, adaugi stafidele, apoi torni siropul fierbinte şi zahărul cu aromă de rom. 3››› Amesteci până la omogenizare. Pui compoziţia pe folie alimentară şi formezi din ea un salam. Laşi să se răcească la temperatura camerei, după care dai la frigider 2 ore. Ornezi cu nucă de cocos.