Salată boeuf

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru încă o nouă reţetă delicioasă!
Ingrediente
500 grame carne de viţel (sau un piept de pui mai mare) 12 cartofi potriviţi 3 morcovi castraveţi şi gogoşari în oţet după gust sare piper maioneză după gust
Mod de preparare
Legumele şi carnea se fierb în apă cu puţină sare şi după ce au fiert se scot şi se pun deoparte într-un vas. Dacă le mai lăsaţi în apă, se înmoaie prea tare şi salata iese moale. Până se răcesc, se pot tăia castraveţii si gogoşarii cubuleţe şi se pun într-un lighean, bine storşi în pumni. La fel se procedează cu carnea, cartofii şi morcovii, tăindu-le cubuleţele de aceeaşi mărime. Se adaugă sare, piper.
Se lasă deoparte şi se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată şi se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare. Cu restul de maioneză se ornează salata.