Salată cu năut şi seminţe
Mulţumim cititoarei noastre Anca Elena Voicu din Ploieşti pentru o reţetă deoseobit de sănătoasă şi, după cum spune ea, şi gustoasă. Noi cu siguranţă o vom încerca.
Ingrediente:
1⁄2 salată creață
1 legătură ridichi roșii sare
1 castravete mic
100 g năut
50 ml apă
7roșii cherry
zeama de la1⁄2 de lămâie
3 linguri ulei
2 linguri mix 4 semințe
câteva felii de lămâie
1⁄2 ardei gras roșu
frunzele de la 1 legătură ceapă verde
Mod de preparare:
Speli năutul în mai multe ape, îl pui într-un castron mai înalt, torni peste el 500 ml de apă şi îl laşi la hidratat peste noapte.
A doua zi, scurgi apa, clăteşti năutul şi îl pui la fiert într-o oală cu 500 ml de apă. Îl fierbi aproximativ o oră, adăugând sare spre final.
Speli şi cureți legumele. Rupi salata bucățele, tai roşiile jumătăți, iar frunzele de ceapă verde mărunt. Feliezi subțire castravetele şi ridichile, iar ardeiul îl tai cubulețe. Adaugi boabele de năut. Separat, într-o crăticioară, subcapac, rumeneşti uşor semințele, fără sare sau grăsime. Asezonezi salata cu sare, după gust, ulei, zeama de lămâie şi torni 50 ml de apă.
La final, presari semințele peste salată şi o decorezi cu felii de lămâie.