Salată de iarnă

Silvia David, Timisoara   Copy jpeg

Salatele sunt recomandate în orice anotimp, însă iarna au un gust special. Încearcă reţeta de salată de iarnă a doamnei Silvia David din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru salată de iarnă

Pentru sosul alb

2 gălbenuşuri fierte

2 gălbenuşuri crude

2 linguri muştar

sare

piper alb şi negru măcinat

100 ml ulei

200 ml smântână

300 g mazăre fiartă, scursă

200 g şuncă

300 g ciuperci albe

zeama de la 2 lămâi

Pentru ornat

2 ouă fierte

4-5 frunze de ţelină

Cum se prepară salata de iarnă

Pui într-un castron gălbenuşurile fierte şi pe cele crude, adaugi sarea, piperul, muştarul şi puţină zeamă de lămâie şi amesteci cu uleiul, puţin câte puţin. Cureţi şi speli ciupercile, apoi le fierbi în apă cu puţină sare. După 30 de minute, le scurgi printr-o sită. Feliezi şunca, o pui într-un bol, adaugi mazărea şi ciupercile tăiate felii, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi torni sosul alb. Potriveşti gustul de sare, piper şi cu puţin muştar. Amesteci uşor ca să nu zdrobeşti mazărea, o aşezi într-un bol de sticlă, o ornezi cu feliuţe de ou fiert, cu fâşii de şuncă şi cu frunzuliţe de ţelină.