Salată de primăvară cu sos de iaurt

salata iaurt jpeg

Mulţumim Sandrei Alice Cojan din comuna Brăniştea, jud Bistriţa Năsăud pentru o adevărată reţetă de saltă de primăvară.

Ingrediente

3 ouă 160 g Iaurt cremos 3 linguri maioneză / pentru o variantă mai uşoară se poate înlocui cu 2 linguri ulei de măsline) 1/2 ceapă roşie tocată mărunt 3 linguri mărar proaspăt tocat 3 linguri oţet de mere Sare, piper negru proaspăt măcinat Diferite verdeţuri: salată verde, frunze păpădie / rucola, lobodă, spanac verde, frunze de ridichi 4 – 5 ridichi tăiate în felii subţiri

Mod de preparare:

1. Se fierb ouăle: 1 minut în clocot, lăsate apoi 10 minute sub capac, apoi puse în apă rece cu gheată şi curăţate şi se taie în felii sau în bucati.

2. Într-un castron, se bate cu telul sosul alcătuit din iaurt, maioneză, mărar, oţet, sare şi piper.

3. Verdeţurile se amestecă într-un castron încăpător.

4. Se aşează deasupra feliile de ridichi şi de ou.

5. Se toarnă dressingul şi se amestecă la masă, atunci când salata este servita.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.