Salată de rucola şi smochine

Domnul Daniel Albert Bertoni din Focşani ne invită să savurăm în această perioadă o salată de rucola şi smochine.
De ce ai nevoie pentru salată
100 g rucola 3 felii jambon 3-4 smochine miez de nucă, după gust
1 ardei iute
mozzarella, opţional
zmeură, opţional
ulei de măsline
oţet balsamic
sare
Cum se prepară salata
Pui salata rucola spălată şi uscată într-un bol. Separat, amesteci energic uleiul cu oţetul balsamic şi cu sare, după gust (trebuie să ţii cont şi că jambonul este sărat). După ce s-au combinat aromele, torni vinegreta peste salată. Aşezi peste ea miezul de nuci, smochinele tăiate sferturi, feliile de jambon şi ardeiul iute, spălat, curăţat de sâmburi şi tăiat mărunt. Îi poţi, adăuga, dacă vrei, cubuleţe de mozzarella şi câteva boabe de zmeură.