Sărmăluţe cu ciuperci şi capere

Îi mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă delicioasă!
Ingrediente 2-3 verze dulci 300 g orez 500 g ceapa 4-5 morcovi 100 g capere 500 g ciuperci 100 ml ulei 5-6 rosii cimbru ienibahar foi de dafin sare bors
Mod de preparare
Se spala varza,se taie cotorul si se desface in foi,apo se oparesc.Se alege orezul,se spala,se curata morcovii,ciupercile si ceapa.Ceapa si ciupercile se toaca marunt,morcovul se rade.Mijlocul verzelor se toaca marunt si rosiile in felii.Ceapa se caleste in ulei,se adauga ciupercile,morcovii si putina apa si se lasa sa se inabuse,pana se inmoaie si scad.Se stinge focul si se incorporeaza orezul si caperele scurse.,cimbru ,sare si ienibahar,dupa gust.Se impacheteaza sarmalutele si se asaza intr-o cratita,pe un strat de varza tocata,cu foi de dafin,cimbru si felii de rosii printre ele.Se toarna borsul diluat cu apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic,timp de aproape o ora,dupa care se rumenesc in cuptorul preancalzit,pentru 15 minute.