Sărmăluţe cu ciuperci şi capere

sarmalute cu ciuperci si capere jpeg

Îi mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă delicioasă!

Ingrediente 2-3 verze dulci 300 g orez 500 g ceapa 4-5 morcovi 100 g capere 500 g ciuperci 100 ml ulei 5-6 rosii cimbru ienibahar foi de dafin sare bors

Mod de preparare

Se spala varza,se taie cotorul si se desface in foi,apo se oparesc.Se alege orezul,se spala,se curata morcovii,ciupercile si ceapa.Ceapa si ciupercile se toaca marunt,morcovul se rade.Mijlocul verzelor se toaca marunt si rosiile in felii.Ceapa se caleste in ulei,se adauga ciupercile,morcovii si putina apa si se lasa sa se inabuse,pana se inmoaie si scad.Se stinge focul si se incorporeaza orezul si caperele scurse.,cimbru ,sare si ienibahar,dupa gust.Se impacheteaza sarmalutele si se asaza intr-o cratita,pe un strat de varza tocata,cu foi de dafin,cimbru si felii de rosii printre ele.Se toarna borsul diluat cu apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic,timp de aproape o ora,dupa care se rumenesc in cuptorul preancalzit,pentru 15 minute.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg