Sărmăluţe cu multă verdeaţă

„Draga redactie, E primavaraaa! Daca-ati sti de cand o astept ! Cu boala mea (L.E. S.) am nevoie de caldura, de putin soare, sa ma pot bucura (cat o fi ..) de tot ce e frumos in jurul meu. Si sa folosesc multa verdeata in alimentatie. E sanatos si e indicat . La concursul revistei mele dragi Click! Pofta buna ! particip si eu in speranta ca poate va va placea si reteta mea. Imi place sa fac sarmalute, e o bucurie o destindere, un hobby! Urez tutror celor din redactie multa, multa sanatate !!!!!!“, ne-a scris cititoarea noastră dragă Rodica Iosip din galaţi căreia îi mulţumim pentru reţetă.
Ai nevoie de
800 g carne amestec(vita si porc) 1 ceasca cu orez cu bob rotund 2 cepe uscate 4 legaturi de ceapa verde 2 linguri pasta de tomate 1 morcov 1 lingura faina de porumb jumatate radacina telina mica marar si patrunjel verde sare, piper, cimbru verde 1 l bors(eu am avut corcoduse verzi) 2 linguri bulion ulei de floarea-soarelui frunze de vita-de-vie
Mod de preparare
Frunzele de vita-de-vie se oparesc in bors fierbinte .Se pun apoi la scurs. Intr-un tuci(cratita) calim , in ulei ceapa tocata marunt , apoi morcovul si telina date pe razatoare.Se adauga orezul,pasta de tomate si 3-4 linguri cu apa (supa de legume, de pasare)
Luam de pe foc , dupa ce a scazut tot lichidul si adaugam verdeata tocata fin ,o lingura de malai (sa lege compozitia),condimentam si adaugm carnea tocata.Amestecam bine. Formam sarmalute, pe care le asezam in vas.Facem o compozitie din bors (eu am pus zeama acra de la corcoduse),2 linguri bulion, putina sare si o turnam peste sarmalute. Se fierb, la foc domol, in compania a doua ramuri de cimbru verde . Servim cu smantana, ardei iute si paine, lipii, mamaliguta, ce avem la indemana.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.