Scovergi ardeleneşti

scovergi ardelenesti jpeg

Adu gustul copilăriei, la tine în bucătărie!

Ingrediente (12 porţii)

600 g făină 300 g cartofi 1 cub drojdie 2 ouă 100 g unt 100 ml smântână 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 1 măr

Cum se prepară

Se fierb cartofii în coajă, se decojesc şi se zdrobesc ca pentru piure. Drojdia şi zahărul se amestecă în puţină apă călduţă şi se lasă până se înmoaie bine drojdia. Într-un vas se amestecă bine cartofii cu drojdia, ouăle, untul, smântâna şi sarea.

Se încorporează făina şi se lasă la dospit aluatul, la căldură, circa 40 de minute. Se întinde o foaie, din care se taie rondele, cu un pahar mai mic se decupează mijlocul. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc calde, stropite cu unt şi cu felii de măr.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg