Scovergi ardeleneşti

Sunt simplu de preparat, dar cu siguranţă fiecare gospodină îi poate aduce ceva special, un acel ceva care să scoată propria reţetă sintr-o mulţime de altele.
Ingrediente
600 g făină 300 g cartofi 1 cub drojdie 2 ouă 100 g unt 100 ml smântână 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 1 măr
Cum se prepară
Se fierb cartofii în coajă, se decojesc şi se zdrobesc ca pentru piure. Drojdia şi zahărul se amestecă în puţină apă călduţă şi se lasă până se înmoaie bine drojdia. Într-un vas se amestecă bine cartofii cu drojdia, ouăle, untul, smântâna şi sarea.
Se încorporează făina şi se lasă la dospit aluatul, la căldură, circa 40 de minute. Se întinde o foaie, din care se taie rondele, cu un pahar mai mic se decupează mijlocul. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc calde, stropite cu unt şi cu felii de măr.
sursa foto: Shutterstock