Shakshuka

20170705 224104 jpeg

Această reţetă de ouă în sos de roşii o avem de la doamna Ioana Ungureanu din Slatina.

Ai nevoie de

1 ceapă medie

1 ardei gras

1 cutie roşii cuburi

4 ouă

1 legătură pătrunjel

sare

piper

1 linguriţă zahăr

1-2 linguri ulei

Cum se prepară

Încingi uleiul şi căleşti ceapa tăiată solzişori, adaugi ardeiul făcut cubuleţe, amesteci şi pui roşiile. Când încep să clocotească, potriveşti gustul de sare şi piper şi presari zahărul. Ţii vasul acoperit până când scade la jumătate şi adaugi ouăle sparte, unul câte unul. Acoperi vasul şi le laşi până când se încheagă albuşul, iar gălbenuşul rămâne moale. Opreşti focul şi presari pătrunjelul tăiat fin.