Somn umplut la cuptor

Carmen Amalia Săsărman din Cluj Napoca, ne-a trimis la redacţie o reţetă pentru zilele de post cu dezlegare la peşte, dar nu numai.
Ingrediente 1 buc somn de cca 1,5 kg 2 cepe albe, mari 2 morcovi praz 4 catei de usturoi 1 ardei gras rosu condimente 50 ml vin alb 50 ml ulei 150 ml apa
Mod de preparare
Pestele se curata si se condimenteaza. Zarzavaturile si legumele se curata si se taie julienne. Se toarna uleiul in tava, se aseaza pestele şi se presara legumele in interiorul pestelui si in tava.
Se adauga apa si se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru 45 minunte. Se indeparteaza folia si se adauga vinul , lasand la cuptor inca 5 min.
Se serveste cu garnitura preferata, alaturi de un pahar de vin alb.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.