Somon în foitaj cu piure de mazăre

somon in foitaj cu piure de mazare jpeg

Mulţumim Elenei Harabagiu din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău pentru această reţetă specială, foarte potrivită pentru ocazii speciale.

Ingrediente Aluat franţuzesc (foitaj) 800g file de somon 300g spanac o ceapa 1 lămâie 1 lingură verdeaţă tocată 1-2 căţei de usturoi, 1 lingură de pesmet, 1 ou sare piper

Mod de preparare

Aluatul foietaj se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie. Ceapa se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel. Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat , sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin , doar pana ce frunzele se topesc putin de tot.Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa.Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic. Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare si se coace pana aluatul e complet copt. Se serveste cald pe piure de mazare sau orice alt piure.