Somon pe grătar cu spanac şi ciuperci

somon pe gratar cu spanac si ciuperci jpeg

Îi mulţumim Elenei Daniela Harabagiu din Râmnicu Sărat (Buzău( pentru această reţetă simplă şi gustoasă.

Ingrediente

-file de somon 4 bucati -spanac proaspat 800 g -ciuperci 300 g -rosii cherry -sare dupa gust -4 ulei de masline 5 catei de usturoi 2 cm radacina de ghimbir o lingura de seminte de susan o lamaie

Mod de preparare

Se incinge uleiul se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul,se rumenesc usor ,apoi se adauga spanacul,invartind constant,la foc iute,1-2 minute,pana se inmoaie,apoi se adauga semintele de susan si se inchide focul.Se potriveste de sare si piper.

Somonul se frige pe ambele parti.La fel se procedeaza si cu ciupercile.Somonul se serveste langa spanac si ciupercile pe gratar.Se poate decora si cu rosii cherry si lamaie.