Sos picant cu legume şi mere

DSCF5386 jpeg

Din nou ne simţim răsfăţaţi de cititorii noştri! Astăzi e rândul Monicăi Antoniciuc din Galaţi să ne propună o reţetă de sos picant, un sos pe care îl prepara bunica sa. De-abia aşteptăm să-l preparăm. Voi nu? Ingrediente

2 kg de roşii

1 kg ardei gras roşu

500 g morcov

500 g mere verzi

200 g usturoi

100 g ardei iute roşu

1 cană (250 ml) ulei de floarea-soarelui

piper

sare după gust

cimbru

busuioc (facultativ)

Mod de preparare

Morcovul, usturoiul, ardeiul (gras şi cel iute) se curăţă şi se spală, alături de roşii şi de mere. Se pot rade pe o răzătoare, se pot toca cu masina de tocat sau se pot da la blender.

Compoziţia se va trece într-o oală, (ceaun,tuci) sau o cratiţă încăpătoare. Se adaugă restul ingredientelor şi se fierbe până scade şi se leagă ca un sos.

Luăm cu un polonic sau lingură şi împărţim în borcane sterilizate din timp. Punem borcanele la bain-marie, timp de minim 30 minute, apoi oprim focul. Le scoatem abia a doua zi, lăsându-le în apă fierbinte (în tot acest timp, sterilizarea continuă).

Se scot, se pune eticheta şi se duc la rece.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.