Sos picant de roşii

Orice mâncare poate fi însoţită de un delicios sos preparat repede. Fie el de roşii, de brânză sau verdeaţă poate acompania cu succes un fel de mâncare pe care, astfel, îl va înnobila.
Dificultate mică Preparare 35' Pentru 6 porţii
Ingrediente
600 ml roşii în bulion
3 căţei de usturoi
1 ceapă medie
2 linguri ulei de măsline
1 ardei iute
1 lingură boia dulce
1 legătură pătrunjel
cimbru
sare
piper
Mod de preparare
Ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti în uleiul de măsline încins. După ce devin aurii, adaugi roşiile în bulion tocate mărunt, verdeaţa tocată, ardeiul iute tăiat mărunt, boiaua dulce şi condimentezi, după gust, cu sare, cimbru şi piper.
Laşi sosul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până mai scade. Îl poţi servi alături de fripturi.
sursa foto: Shutterstock