Sos picant de roşii

sos cald shutterstock 73083250 jpeg

Orice mâncare poate fi însoţită de un delicios sos preparat repede. Fie el de roşii, de brânză sau verdeaţă poate acompania cu succes un fel de mâncare pe care, astfel, îl va înnobila.

Dificultate mică Preparare 35' Pentru 6 porţii

Ingrediente

600 ml roşii în bulion

3 căţei de usturoi

1 ceapă medie

2 linguri ulei de măsline

1 ardei iute

1 lingură boia dulce

1 legătură pătrunjel

cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti în uleiul de măsline încins. După ce devin aurii, adaugi roşiile în bulion tocate mărunt, verdeaţa tocată, ardeiul iute tăiat mărunt, boiaua dulce şi condimentezi, după gust, cu sare, cimbru şi piper.

Laşi sosul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până mai scade. Îl poţi servi alături de fripturi.

sursa foto: Shutterstock