Spic cu brânză

O reţetă primită de la Florentina Hij, o fidelă cititoare a revistei noastre.
Ingrediente aluat
500 g faina 1 ou 100g zahar 200 ml lapte 70 g margarina 25 g drojdie 1 praf de sare
Ingrediente crema
7oo g branza dulce de vaci
100 g zahar
3 oua
50 g stafide
2 linguri de gris
2 linguri esenta de rom
1 zahar vanilat
1 lingurita rasa de scortisoara+1ou pentru uns
Preparare aluat
Din ingrediente iei 1 lingura de faina, 2 linguri de lapte ,1 lingura de zahar ,drojdia si amesteci bine apoi lasi maiaua la crescut.Pui faina intr-un vas,faci o gaura la mijloc in care pui oul batut cu zaharul si sarea, maiaua crescuta si laptele caldut.Incepi sa framanti aluatul in timp ce adaugi cate putin margarina topita si racita .Framanti bine aluatul apoi il lasi la crescut 1 ora.
Preparare crema
Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi branza, stafidele inmuiate in esenta de rom,grisul si scortisoara.Amesteci totul bine.
Preparare spic
Imparti aluatul in 2.Iei o bucata de aluat si o intinzi in forma de dreptunghi, lunga cat lungimea tavii in care vrei sa coci spicul si mai ingusta,pe mijlocul foii pui jumatate din crema de branza dintr-un capat in altul , crestezi oblic foia pe margini in fasii late de 2 cm apoi le impletesti deasupra cremei de branza in forma de spic.La fel procedezi si cu cealalta bucata de aluat si astfel obtii 2 spicuri pe care le ungi cu 1 ou batut si le dai la cuptorul preincalzit intr-o tava unsa cu ulei circa 20 de minute.Cand le scoti din cuptor le ungi cu putin ulei si le acoperi.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora