Spirale cu cremă de unt

Doamna Mirela Luca ne-a trimis reţeta pentru cele mai bune spirale cu cremă de unt.
De ce ai nevoie pentru spirale cu unt
Pt. aluat:
- 1 kg făină
- 1/2 lgt sare
- 3 gălbenuşuri
- 3 lg ulei
- 30 g drojdie proaspătă
- 1 lgt zahăr
- lapte cât cuprinde
Crema:
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 ou pentru uns
Cum se prepară spirale cu unt
Se amestecă drojdia cu 1 lgt zahăr şi 1 lg făina în cca 150 ml lapte călduţ. Se lasă să crească.
Într-un vas se cerne făina şi se amestecă cu sarea. Se toarnă maiaua, se adaugă uleiul şi gălbenuşurile. În funcţie de cât va fi necesar se adaugă lapte călduţ puţin câte puţin, se amestecă până se încorporează ingrediantele apoi se răstoarnă compoziţia pe masa de lucru. Se frământă un aluat omogen, moale şi nelipicios.
Între timp untul se mixează bine cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.
Se întinde aluatul într-o foaie cu o grosime de cca 3-4 mm, se unge toată suprafaţa cu untul amestecat cu zahăr, apoi se rulează strâns pe lungime. Cu un cuţit bine ascuţit se taie rondele cu lăţimea de aproximativ 4-5 cm. Se aşaza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Înainte cu 10 minute, se scot din cuptor şi se ung cu oul bătut. Se mai lasă până se rumenesc frumos.