Spumă de brânză cu dulceaţă de căpşuni

Mulţumim Laurei Maria Din din Râmnicu Vâlcea pentru acest desert delicios!
Ingrediente Pentru dulceaţă 300 g căpşuni 2-3 linguri zahăr gelifiant 1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru spuma de brânză
500 g ricotta
100 ml frişcă lichidă
1 pahar zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru blat
250 g biscuiţi cu ovăz
80 ml vin roşu
Mod de preparare
Pentru dulceaţă, speli căpşunile, păstrezi câteva pentru decor, le tai jumătăţi şi le amesteci cu zahărul gelifiant şi cu cel vanilat şi laşi 30 de minute. Fierbi 4-5 minute, amestecând, până se îngroaşă, apoi o laşi la răcit.
Pentru spuma de brânză, amesteci ricotta cu zahărul, baţi frişca, o încorporezi în ricotta şi o dai la rece. Pentru blat, zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci cu vinul şi îi aşezi în pahare, apoi adaugi un strat de spumă de brânză, unul de dulceaţă şi încă unul de spumă. Dai la frigider câteva ore înainte de a servi.