Ştiucă rasol cu legume

Mulţumim Claudiei Irimia din Bucureşti pentru această reţetă!
Ingrediente
1 ştiucă de mărime medie 2-3 morcovi de mărime medie 4-5 cartofi 3 căţei de usturoi pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat 2 foi de dafin 20 ml oţet
Mod de preparare
Într-o cratiţă, pui la fiert apă cu puţină sare, foile de dafin, piper boabe şi oţetul. Când apa fierbe, pui peştele curăţat şi laşi circa 15-20 de minute. Îl scoţi din apă şi îl aşezi pe un platou.În apa în care ai fiert peştele, fierbi cartofii şi morcovii tăiaţi rondele. Îi scoţi cu spumiera şi-i aşezi pe platou lângă ştiucă. Faci un mujdei de usturoi cu sare, piper măcinat, un strop de oţet, după gust, şi stropeşti peştele şi legumele cu el. Presari totul cu pătrunjel verde tocat mărunt.