Supă-cremă de dovleac

Pentru că este sezonul supelor calde, iată cum se face cea mai aromată supă-cremă de dovleac, după reţeta doamnei Gabriela Radu.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă
1 kg miez de dovleac
2 cepe medii
1 telina mica
2 bucati ardei gras rosu
1 capatana de usturoi
1 mana de seminte de susan
1/2 legatura de patrunjel
1 mana de seminte de dovleac
sare, piper, oregano - dupa gust
ulei de masline
2 linguri de unt
smantana de gatit
800 ml apa
Cum se face supa-cremă de dovleac
Se taie ceapa, ardeiul si usturoiul si se calesc in ulei amestecat cu unt, dupa ce s-au inmuiat se adauga semintele de susan si se mai lasa aproximativ 3 minute. Dupa aceea se adauga cei 800 mL apa, sarea, piperul si oregano si se da in fiert.
Dupa ce au dat in fiert se adauga dovleacul si telina taiate cuburi, acestea se fierb pana se inmoaie, dupa care se adauga patrunjelul aproape de sfarsit. Dupa ce s-au fiert pasam supa cu blenderul.
Separat, intr-o tigaie, se calesc semintele de dovleac in 2 linguri de ulei de masline si cateva prafuri de sare.
Supa se serveste cu smanta de gatit deasupra impreuna cu semintele de dovleac, se poate pune si patrunjel, de asemenea.