Supă-cremă de dovleac

20171031 230935 jpeg

Pentru că este sezonul supelor calde, iată cum se face cea mai aromată supă-cremă de dovleac, după reţeta doamnei Gabriela Radu.

De ce ai nevoie pentru supă-cremă

1 kg miez de dovleac

2 cepe medii

1 telina mica

2 bucati ardei gras rosu

1 capatana de usturoi

1 mana de seminte de susan

1/2 legatura de patrunjel

1 mana de seminte de dovleac

sare, piper, oregano - dupa gust

ulei de masline

2 linguri de unt

smantana de gatit

800 ml apa

Cum se face supa-cremă de dovleac

Se taie ceapa, ardeiul si usturoiul si se calesc in ulei amestecat cu unt, dupa ce s-au inmuiat se adauga semintele de susan si se mai lasa aproximativ 3 minute. Dupa aceea se adauga cei 800 mL apa, sarea, piperul si oregano si se da in fiert.

Dupa ce au dat in fiert se adauga dovleacul si telina taiate cuburi, acestea se fierb pana se inmoaie, dupa care se adauga patrunjelul aproape de sfarsit. Dupa ce s-au fiert pasam supa cu blenderul.

Separat, intr-o tigaie, se calesc semintele de dovleac in 2 linguri de ulei de masline si cateva prafuri de sare.

Supa se serveste cu smanta de gatit deasupra impreuna cu semintele de dovleac, se poate pune si patrunjel, de asemenea.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg