Supă-cremă de dovlecei

În această vară răcoreşte-te cu o supă-cremă de dovlecei. Este una dintre reţetele preferate ale doamnei Laura Maria Din domiciliată în Râmnicu Vâlcea.
Ingrediente
2 dovlecei
2 cartofi
1 ceapă
1 linguriţă leuştean
2 căţei de usturoi
1 litru apă
sare
crutoane, opţional
Cum se prepară
Cureţi dovleceii de coajă, apoi îi tai rondele. Tai cartofii în cuburi mai mari, iar ceapa o tai pe jumătate. Pui ceapa şi cartofii la fiert într-un litru de apă cu sare. După un sfert de oră, adaugi dovleceii şi mai laşi pe foc 20 de minute. Când legumele s-au fiert le strecori, şi păstrezi zeama, într-un blender împreună cu usturoiul curăţat şi cu leuşteanul. Torni zeama în care au fiert şi mixezi până obţii un piure. Serveşti supa, dacă vrei, cu crutoane.