Supă-cremă de praz

Supa crema de praz jpeg

Mulţumim lui Daniel Albert Bertoni din Focşani pentru această reţetă!

Ingrediente

3 tije de praz 1 morcov 3 cartofi medii 1 rădăcină pătrunjel 250 ml smântână de gătit sare 1 lingură şi jumătate unt 1,5-2 litri apă

Mod de ingrediente

Speli morcovul, rădăcina de pătrunjel, le cureţi, le tai bucăţi mai mari şi le pui la fiert în apă cu sare. Le scoţi după ce s-au fiert, apoi adaugi în apă cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul rondele. Pasezi legumele fierte cu blenderul. Subţiezi supa cu zeama în care au fiert legumele, adaugi untul, condimentezi după preferinţe şi laşi să mai fiarbă cinci minute. Pui smântâna şi amesteci. Serveşti cu pâine prăjită aromatizată cu usturoi şi rondele de praz crud.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.