Supă-cremă de roşii

supa crema de rosii jpeg

Îi mulţumim lui Daniel Albert Bertoni din Focşani, judeţul Vrancea pentru această reţetă simplă, dar delicioasă.

Ingrediente 2 conserve de roşii tocate de 800 grame 1 ceapă roşie medie, tocată 1 morcov, tăiat cubuleţe 1 rădăcină de ţelină tăiată cubuleţe 200 ml smântână de gătit 1 litru supă de legume frunzele de la câteva crenguţe de mentă 1 ardei iute, roşu 4 linguri de ulei de măsline sare, piper măcinat

Preparare

Se pun la călit ceapa, morcovul, ţelina şi ardeiul iute tocat, în cele 4 linguri de ulei. La foc moderat se călesc până când legumele se vor înmuia. Se adaugă roşiile din conserve şi supa de legume. Fierbe 25 minute la foc mediu. Adaugă frunzele de mentă, şi cu ajutorul mixerului vertical paseaza bine legumele. Se adaugă smântâna de gătit, se amestecă şi se mai fierbe 5 minute.

Se serveşte cu smântână şi crutoane.