Supă de legume cu găluşte

Cu siguranţă vara pofta de mâncare scade, dar totuşi trebuie să te hrăneşti. Supele sunt alegerea ideală când vrei să mănânci ceva sănătos şi uşor.
Pentru 4 porţii Timp de preparare: 60' Dificultate: mică
500 g vită cu os
1 ceapă
1 ardei
1 ţelină
3 morcovi
sare
150 g griş
20 ml ulei
2 ouă
sare
Speli carnea şi o pui la fiert într-o oală cu apă şi sare. Când dă în clocot, spumezi şi adaugi legumele întregi. Când legumele şi carnea au fiert, le scoţi din oală şi strecori zeama.
Pentru găluşte, într-un bol pui ouăle, uleiul şi sarea şi amesteci până se omogenizează. Adaugi grişul în ploaie amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Cu o lingură, pe care o treci prin supa fierbinte, iei din compoziţia cu găluşte şi pui în supă. În felul acesta formezi găluştele şi le laşi să fiarbă în supă aproximativ 10 minute, la foc mic.
Când sunt fierte găluştele se ridică la suprafaţă. Potriveşti de sare şi piper şi opreşti focul. Serveşti supa caldă.
Foto: Corbis Images