Tartă cu caise

IMG00597 20140622 1646 jpeg

E vremea desrturilor aromate cu fructe de sezon! Iulia Paula Peşteşan din judeţul Timiş, cititoare fidelă a revistei noastre, ne-a trimis la redacţie od elicioasă reţetă de tartă cu caise pe care te invităm să o încerci şi tu.

Ingrediente

600 gr caise 150 gr zahăr 150 gr margarină 3 ouă 200 gr făină praf de copt scorţişoara sau fulgi de cocos

Mod de preparare

Se mixează margarina cu zahărul până devine spumă. Se adaugă, pe rând gălbenuşurile, amestecul de făină cu praful de copt şi scorţişoara.

Se bat albuşurile până obţii o spumă tare, după care se încorporează în compoziţia obţinută. Se tapetează o formă cu marginea inelară cu hârtie pentru copt.

Se toarnă în tavă, se nivelează cu o spatulă.

Caisele se pun în apă clocotită pentru câteva minute, astfel se pot curăţa mai uşor de coajă. Caisele curăţate se taie în două sau felii, depinde de mărimea lor. Feliile de caise se aşază peste compoziţia din tavă. Se presară cu amestecul de zahăr cu scorţişoară sau fulgi de cocos. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute. Se face proba cu scobitoarea, după care se lasă la răcit. Când tarta este rece, se poate felia după dorinţă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.