Tartă cu coacăze

Mulţumim Adinei Stoica din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă de tartă cu coacăze!
Ingrediente
300 gr faina 1 pachet unt de 250 gr 1 ou 1 praf copt 2 plicuri budinca vanilie 800 ml lapte 200 gr zahar 1 plic gelatina rosie frisca ptr ornament coacaze
Mod preparare
Se pune faina intr un castron , se adauga untul ,oul,zaharul (150 gr) si praful de copt se framanta bine si se aduna ca o mingiuta din aluat, intindem cu sucitorul o foaie ,dar nu foarte groasa,se ia cu grija si se pune in tava de tarta,tapetata cu hartie de copt,intepam cu o furculita,pe toata suprafata. O dam la cuptor ,cca 15 minute pana se coace.
Pregatirea budincii
Intr-o oala punem 700 ml lapte cu 200 gr zahar,punem pe foc,lasam sa se incalzeasca ,iar intre timp dizolvam budinca in 100 ml lapte si adaugam peste laptele de pe foc amestecand continuu,ptr a nu se face cocoloase,cand este gata se ia de pe foc o lasam sa se racesca putin ,cand este aproape rece se pune peste tarta .Dizolvam gelatina,adaugam peste budinca si o lasam la lace pana se imtareste. Cand este gata,se orneaza cu frisca si coacaze!
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.