Tartă cu fructe de vară

Arată atât de bine încât abia aşteptăm să o încercăm, mai ales că este garantată de doamna Florentina Hij.
Ai nevoie de
Pentru blat
2 gălbenuşuri
125 g zahăr
1 lingură smântână
150 g unt
250 g făină
Pentru cremă şi decor
2 gălbenuşuri
500 ml lapte
3 linguri zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
2-3 linguri amidon alimentar
fructe de sezon, după dorinţă
1 plic gelatină incoloră, pentru decor
Cum se prepară plăcinta
Freci spumă untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, smântâna şi făina. Frămânţi aluatul şi îl dai la rece, învelit în folie, 1 oră, apoi îl întinzi, inclusiv pe pereţi, într-o tavă tapetată. Îl înţepi cu dinţii unei furculiţe şi îl dai la cuptorul încins 20 de minute.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu cele 2 tipuri de zahăr, adaugi amidonul şi 3 linguri de lapte. Aşezi restul de lapte de foc şi când începe să clocotească îl dai deoparte şi omogenizezi în el compoziţia cu amidon. Pui vasul pe foc şi îl ţii până când se îngroaşă crema, apoi o întinzi peste blatul rece, aranjezi deasupra fructe de sezon după gustul tău şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.