Tartă cu fructe de vară

IMG 20170619 155924 jpeg

Arată atât de bine încât abia aşteptăm să o încercăm, mai ales că este garantată de doamna Florentina Hij.

Ai nevoie de

Pentru blat

2 gălbenuşuri

125 g zahăr

1 lingură smântână

150 g unt

250 g făină

Pentru cremă şi decor

2 gălbenuşuri

500 ml lapte

3 linguri zahăr

2 plicuri de zahăr vanilat

2-3 linguri amidon alimentar

fructe de sezon, după dorinţă

1 plic gelatină incoloră, pentru decor

Cum se prepară plăcinta

Freci spumă untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, smântâna şi făina. Frămânţi aluatul şi îl dai la rece, învelit în folie, 1 oră, apoi îl întinzi, inclusiv pe pereţi, într-o tavă tapetată. Îl înţepi cu dinţii unei furculiţe şi îl dai la cuptorul încins 20 de minute.

Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu cele 2 tipuri de zahăr, adaugi amidonul şi 3 linguri de lapte. Aşezi restul de lapte de foc şi când începe să clocotească îl dai deoparte şi omogenizezi în el compoziţia cu amidon. Pui vasul pe foc şi îl ţii până când se îngroaşă crema, apoi o întinzi peste blatul rece, aranjezi deasupra fructe de sezon după gustul tău şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.