Tartă cu gem de prune

Iuliana Păcurar din oraşul Balş, judeţul Olt ne-a trimis următoarea reţetă, invitându-te şi pe tine să o încerci!
Ingrediente
Pentru aluat
150 gr zahăr o linguriţă praf de copt făină 200 ml ulei 2 ouă o cană de apă minerală
Pentru umplutură
gem de prune
Mod de preparare
Se amestecă bine zahărul, uleiul, ouăle şi apa minerală. Adăugăm praful de copt, apoi şi făina. Frământăm până aluatul se desprinde de pe degete.
Se tapetează tava cu unt şi făina sau cu hârtie de copt. Se opreşte un sfert din aluat, iar celălalt se aşază în tava. Se pune gemul de prune în strat mai generos, apoi se presară aluatul rămas dat pe răzătoare. Se dă la cuptor. După ce se coace şi se rumeneşte un pic, se dă la rece, apoi se taie şi se pudrează cu zahăr vanilinat.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.