Tartă cu gem de prune şi nuci

tarta cu gem si nuci 3 jpeg

Un aperitiv rapid de făcut? Tarta cu gem de prune şi nuci a doamnei Ecaterina Gavrilă din Bucureşti.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru blat

140 g făină

70 g unt

1praf sare

2-3 linguri lapte rece

Pentru umplutură

250 g gem de prune

50 g nuci tăiate grosier

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară tarta

Amesteci făina, cu untul rece şi cu praful de sare până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă.  Torni laptele, omogenizezi şi înfăşori aluatul obţinut în folie şi îl dai la rece minimum o oră. Amesteci miezul de nuci cu gemul. Întinzi aluatul, în aşezi într-o formă de tartă, pui gemul, nivelezi şi dai la cuptorul încins 30-40 de minute. După ce s-a răcit o pudrezi cu zahăr.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg