Tartă cu gem de prune şi nuci

tarta cu gem si nuci 3 jpeg

Un aperitiv rapid de făcut? Tarta cu gem de prune şi nuci a doamnei Ecaterina Gavrilă din Bucureşti.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru blat

140 g făină

70 g unt

1praf sare

2-3 linguri lapte rece

Pentru umplutură

250 g gem de prune

50 g nuci tăiate grosier

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară tarta

Amesteci făina, cu untul rece şi cu praful de sare până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă.  Torni laptele, omogenizezi şi înfăşori aluatul obţinut în folie şi îl dai la rece minimum o oră. Amesteci miezul de nuci cu gemul. Întinzi aluatul, în aşezi într-o formă de tartă, pui gemul, nivelezi şi dai la cuptorul încins 30-40 de minute. După ce s-a răcit o pudrezi cu zahăr.