Tartă cu mere şi brânză

Mulţumim Oana Plăcintă din Suceava pentru inediat reţetă pe care ne-ai trimis-o la redacţie.
Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 100g zahăr pudră 100g unt 2 oua 150ml lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat ½ plic praf de copt un praf de sare
1 kg brânză dulce
5 ouă
1 fiolă esenţă de vanilie
6 mere
100g stafide
100g nuci
50ml rom
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare pe care o laşi la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.
Tai nucile bucatele şi le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobeşti şi le umpli cu amestecul de stafide şi nuci, iar aluatul îl împarţi în două. Prima parte de aluat o întinzi şi o aşezi pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei şi tapetată cu făină. A doua parte o întinzi şi o aşezi pe marginile formei.
Aşezi merele umplute în formă şi torni crema de brânză. Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte. Laşi să se răcească înainte de a servi.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.