Tartă cu mere şi cremă de brânză

Felicia Vanea, Bucuresti jpeg

Doamna Felicia Vanea din Bucureşti ne-a trimis reţeta de tartă cu mere şi cremă de brânză.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru aluat:

1 plic zahar vanilat

200 g unt

400 g făină

150 g zahăr

1 praf sare

Pentru umplutură:

600 g brânză dulce

3 ouă

1 esenţă portocale

200 g zahăr pudră

4 mere medii

2 linguriţe făină

Pentru decor:

fulgi de ciocolată albă

Cum se prepară tarta

Freci untul cu zahărul tos şi cel vanilat într-un castron mai mare, apoi încorporezi treptat făina şi praful de sare. Obţii un aluat tare, pe care îl dai la frigider 20 de minute. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul pudră, esenţa şi făina, de sus în jos, cu o spatulă. Speli merele, le cureţi de coajă şi le faci bucăţele. Întinzi aluatul pe masa tapetată şi îl aşezi în tavă. Peste el pui un strat de mere, apoi umplutura de brânză şi, deasupra iar mere. Dai tarta la cuptorul preîncălzit şi laşi la foc mic aproximativ 30 de minute sau până se rumeneşte frumos pe margini. Crema de brânză trebuie să fie închegată. După ce s-a răcit, decorezi cu fulgi de ciocolată albă.